11111111111111

Претражи овај блог

субота, 31. децембар 2016.

Архијерејска посета парохијама у Блектауну и Ливерпулу

У недељу, 25. децембра 2016. године, у Црквеној општини Светог Николе у Блектауну, Сиднеј, молитвено је прослављен заштитник и покровитељ ове парохије.

Литургијско сабрање увеличало је присуство Преосвећене господе Епископа аустралијско-новозеландског Силуана и ваљевског Милутина уз бројно свештенство, монаштво и верни народ. Духовна радост била је увеличана присуством моштију великог оца Српске Цркве и једног од отаца теолошке мисли српског стила и изражаја - Преподобног аве Јустина Ћелијског, које је на дар Митрополији аустралијско-новозеландској донео је владика Милутин.

Током свете Литургије епископ Силуан је поучио верни народ инспирисан јеванђелском причом. Након литије и славског обреда, обратио се месни парох, јереј Ђорђе Веселиновић, пожелевши Владикама, свештенству и народу добродошлицу. У име парохијана отац Ђорђе је епископу Силуану даривао епископску одежду израђену у митрополијској кројачкој радионици „Риза" .

Након свете Литургије приређен је свечани ручак на коме се епископ Милутин, као некадашњи архијереј у Аустралији и Номо Зеланду, обратио пригодном беседом. На крају, у храму Светог Николе одржан је састанак представника српске православне омладине са Епископом.

У Црквеној општини Светог апостола Луке у Ливерпулу увелико теку радови на изградњи велелепног храма. Тим поводом епископи Милутин и Силуаном посетили су ово градилиште, у пратњи архимандрита Михаила (Биковића).

На инсистирање месног пароха јереја Александра Милутиновића и радника епископ Милутин је, као врсан познавалац хришћанске архитектуре, поделио своје огромно искуство у изградњи храмова изневши неколико идеја и предлога у вези са изградњом храма.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска




Нема коментара:

Постави коментар