11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 5. јун 2016.

НОВАК ЂОКОВИЋ ОСВОЈИО „РОЛАН ГАРОС“ (ВИДЕО)

ПАРИЗ – Први тенисер света Новак Ђоковић освојио је прву титулу на Ролан Гаросу у каријери, пошто је данас у финалу савладао Британца Ендија Мареја са 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Ђоковићу се посрећило да из четвртог финала у Паризу дође до јединог грен слема који му је недостајао, а укупно 12.

Уједно, постао је тек други тенисер који је у истом тренутку владао са сва четири највреднија пехара (после Дона Баџа и Рода Лејвера) и уједно тек осми који је сакупио све грен слемове.

Новак је задао нови тежак ударац ривалу, повећао предност у међусобним дуелима на 24:10, и забележио 13 тријумф у последњих 15 мечева над Марејом.

Он је до титуле на стадиону „Филип Шатрије” дошао после преокрета у великом стилу, победивши светског броја 2 доминантном игром након губитка првог сета и три сата игре.

Ђоковић је као из снова отворио дуел, на сервис Британца освојио је сва четири поена и одмах дошао до брејка, али Мареј није клонуо и већ у наредном гему направио је ри-брејк, а потом везао још три гема за 4:1 за предност.

    „Отворено првенство Француске играло се за наградни фонд од 32 милиона евра, а Ђоковићу као победнику припада два милиона европских новчаница“

Ствари су се у потпуности окренуле после тога, Србин је фуриозно играо и лако се вратио у игру препустивши само један гем у другом сету.

Ђоковић није желео да се заустави на томе, погађао је из свих позиција и вршио велики притисак приликом сервиса Мареја, што је резултатирало великим бројем брејкова у корист Новака, за преокрет 2:1.

Ђоковић је играо са све више самопоуздања, на старту четвртог сета направио је брејк, али је у осмом гему на свој сервис пропустио да реши меч.

Ипак, све је исправио у 10. гему после мале драме и две неискоришћене меч лопте, али је из треће коначно разбио велику баријеру звану Ролан Гарос.

Отворено првенство Француске играло се за наградни фонд од 32 милиона евра, а Ђоковићу као победнику припада два милиона европских новчаница, преноси Танјуг.

Ђоковић: Освајање Ролан Гароса највећи тренутак у каријери

ПАРИЗ – Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић рекао је данас да му је освајање прве титуле на Ролан Гаросу вероватно највећи тренутак у каријери.

Ђоковић је у свом четвртом финалу у Паризу победио Британца Ендија Мареја са 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 и дошао до 12. трофеја на грен слемовима, престигнувши легендарне Бјорна Борга и Рода Лејвера.

„Ово је заиста вероватно и највећи тренутак у мојој каријери. Лепо је видети сунце после десет дана кише, али и задовљство видети сву ову публику у финалу. Надам се да су сви уживали”, рекао је Ђоковић после утакмице.

Српски тенисер додао је за њега најважније да је коначно осетио сласт победе у Паризу.

„Морам рећи да је за мене најважније да сам осетио нешто што читавог живота нисам осетио на Ролан Гаросу. Јако важно за мене је и што сам исцртао срце на терену у Паризу и што сам дошао до трофеја”, закључио је Ђоковић, преноси Танјуг.



Извор: Политика

1 коментар:

  1. Анониман5. јун 2016. 20:00

    Nole junce osvetlio si nam obraz, pevao si nasu himnu koja se cula po celom svetu. NOVACE HVALA TI I NA KRAJU CESTITAM TI NA POBEDI.

    ОдговориИзбриши