11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 19. мај 2016.

Светосавље и наше доба

У суботу, 14. маја 2016. године, у Техничкој школи Милева Марић-Ајнштајн у Новом Саду, одржана је завршна свечаност XXIV конкурса Светосавље и наше доба. Конкурс je уврштен у Календар смотри и такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а подржала га је и Управа за културу Града Новог Сада. Као и претходних, тако и ове године, Конкурс су заједнички организовали Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за верску наставу Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља.

Деца од предшколског до средњошколског узраста из Републике Србије, Републике Српске и расејања су писала, цртала и сликала на тему породице. Свечаност је отворио и присутне поздравио, у име Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, презвитер Жељко Латиновић, координатор Катихетског одбора Епархије бачке. После његових речи поздрава, присутнима се обратила председница Кола српских сестара, госпођа Славојка Тодоров, а затим су додељене награде ученицима и наставницима чије радове је жири прогласио најбољима.

Прочитани су првонаграђени литерарни радови у свим категоријама, а изложбу ликовних и калиграфских радова је отворила госпођа Ева Феди, директор Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине. Цео програм завршне свечаности улепшао  је својим појањем хор школе Милан Петровић  „Исон”. За све награђене и похваљене учеснике Конкурса и за чланове жирија организовано је поклоничко путовање у манастире Светих Архангела у Ковиљу и Васкрсења Христова у Каћу. Надамо се да ће конкурс Светосавље и наше доба и у наредним годинама и деценијама имати културно-просветну улогу какву је и до сада имао и да ће се свака, па и најмања школа, убудуће одазвати на позив организатора Kонкурса. Овде можете видети резултате конкурса:


Извор: Епархија бачка




Нема коментара:

Постави коментар