11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 8. март 2016.

Потапање Грачанице: Вода ушла у манастир, протест испред зграде општине у Ваљеву

Одборници изгласали наставак пуњења бране Ровни, полиција блокирала зграду општине у Ваљеву

Ваљево – Након што су успели да великим присуством издјествују да се тачка о Грачаници и брани Ровни нађе на дневном реду скупштине општине Ваљево, окупљени народ је са нестрпљењем ишчекивао одлуку.

Како сазнајемо одборници су изгласали да се настави пуњење бране Ровни.

Од 51 присутног одборника на седници Општине Ваљево само 14 је гласало за предлог да заустави пуњење и спречи потапање манастира и од пуцања бране.

Окупљени грађани се и даље налазе у згради општине, а јаке полицијске снаге су окружиле зграду.

-----------------------------------------
  
Народ ушао у општину Ваљева, траже хитно заустављање пуњења бране Ровни


Ваљево – Након јутрошњег протеста испред зграде општине Ваљево, окупљени су незадовољни одлуком одборника да их приме и зауставе пуњење бране Ровни и тако спрече потапање манастира ваљевска Грачаница и потенцијалну опасност од пуцања бране, ушли у зграду општине.

Како нам јавља монах Антоније са лица места у згради се тренутно налази око 200 људи. Окупљени певају песме о Грачаници, али им је приступ у салу забрањен. На лицу места су и јаке мере обезбеђења који спречава народ да се пробије до сале.

Претходно је испред општине одржан протест где су се окупљенима обратили монах Антоније и одборник Љубодраг Брадић који су саопштили најновија истраживања стручњака поводом опасности од пуцања бране Стубо – Ровни.

Последња информација која нам је стигла од монаха Антонија је да је управо стигло још припадника полицијских снага у општину и да је народ који је присутан окружен од стране њих. Такође, наводи да покушавају да их испровоцирају како би имали разлог да реагују и почну са хапшењем окупљених. Позивају се сви Ваљевци и они који су у могућности да се придруже народу у згради општине Ваљево и тако спрече даље пуњење бране Ровни и потапање манастира!

------------------------------------------ 

 Потапање Грачанице: Вода ушла у манастир, протест испред зграде општине у Ваљеву


Ваљево – Према последњим информацијама које смо добили од грачаничких стражара, вода је ноћас ушла у манастир и рано јутрос је ниво воде у цркви био је преко четрдесет сантиметара. Вода непрекидно расте и питање је тренутка када ће манастир бити потпуно под водом.







Ноћас до касно су верници били у манастиру палећи свеће и и кандила и поред надолазеће воде.

Јутрос рано, народ је почео да се окупља испред општине Ваљево са молбом да се прекине пуњење и да се полако испушта вода из бране. Тренутно се пред општином, окупљени око монаха Антонија налази неколико стотина грађана.



Испред УГ Слога одборник Брадић изнео је окупљенима нове информације и упозорење стручњака да су мрље на брани Ровни стварна претња и затражио да се под хитно заустави пуњење бране и вода полако отпушта како не би дошло до пуцања и катастрофе несагледивих последица.


Извор: Васељенска ТВ

-------------------------------------

ПОВЕЗАНА ВЕСТ:
Саопштење за јавност Епархије ваљевске  
Манастир ваљевска Грачаница биће потопљен 





Нема коментара:

Постави коментар