11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 22. март 2016.

Честитка Патријарха српског сверуском патријарху поводом значајног јубилеја


НАЈСВЕТИЈИ ПАТРИЈАРШЕ МОСКОВСКИ И СВЕ РУСИЈЕ, ЉУБАЗНИ У ХРИСТУ БРАТЕ И САСЛУЖИТЕЉУ НАШЕ СМЕРНОСТИ, ГОСПОДИНЕ   КИРИЛЕ, ВАШУ УВАЖЕНУ СВЕТОСТ БРАТСКИ У ГОСПОДУ ЦЕЛИВАЈУЋИ, НАЈТОПЛИЈЕ ПОЗДРАВЉАМО.

Поводом јубилеја Вашег Архипастирског служења Светој Цркви Руској Православној, примите изразе Наших најсрдачнијих честитки и молитвених жеља као Предстојатељу сестринске и свагда нам блиске Руске Цркве.

Радо се сећамо свих сусрета са Вашом уваженом личношћу, раније као Митрополита смоленског и председника Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, а сада као Поглавара најмногољудније помесне Православне Цркве.

Господ Исус Христос – Пастиреначалник (Јн. 10,14) управо Вас је призвао у временима нарочито изазовним не само за Руску Цркву, него и за Цркву Православну по свој Васељени. Ви, пак, носећи бреме једног времена достојно водите верни народ путем који су утрли велике и свете личности почев од Светог Владимира сверуског и свеправославног, преко светих Митрополита кијевских и сверуских и Патријараха московских.

Молимо се свеблагом Господу, истинскоме Дародавцу свих добара, да Вашој возљубљеној Светости подари крепко здравље, испуњено духовним даровима свише, с молитвеним жељама да послужите Светој Цркви Православној на многаја и благаја љета.

Ваше Возљубљене Светости у Христу брат и саслужитељ,

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ

Нема коментара:

Постави коментар