11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 13. фебруар 2014.

Протест у Нишу због бруталног убиства студента: Будимо Вукове очи и уши (ВИДЕО)

Више од 1.000 Нишлија окупило се вечерас, други дан за редом, у парку Светог Саве недалеко од места на којем је бртуално убијен Вук Стоиљковић студент Медицинског факултета из Ниша.

Грађани су у тишини палили свеће у жељи да на тај начин одају почаст настрадалом младићу и искажу протест против насиља.

Међу присутнима су поред ожалошћених рођака, велики број Нишлија који нису лично познавали убијеног младића.


О убијеном Вуку чуле су се само речи хвале. "Био је добро дете и добар студент", "Изгубили смо доброг друга", "Био је добар човек и није правио испаде", само су неки од коментара пријатеља и људи који су га познавали.


Окупљени грађани поручују да су на протест дошли са захтевом да се открије истина и спроведе правда над убицама недужног младица. Они траже безбедност за недужне грађане на улицама Ниша.

Након што је неколико стотина грађана синоћ, паљењем свећа одало почаст убијеном Вуку, његови пријатељи, рођаци и колеге позивали су на масовни протест, а позив је објављен на Фејсбук страници "Будимо Вукове очи и уши. Нек ти је вечна слава. Вук Стоиљковић 1992 - 2014".

"Покажимо колико смо га волели, волимо и волећемо целога живота. А на крају, истерајмо и правду на видело", пише на овој страници коју, само 17 сати од оснивања, прати више 15.000 људи.


Сумњу у истражни ток поводом овог убиства изазавала је чињеница да је јавности прво била представљена информација да полиција трага за двојицом момака од којих је један син познатог нишког угоститеља, а да се његово име после тога није појављивало међу осумњиченима.

Путем ове Фејсбук стране, грађани су позвани на још један скуп заказан у суботу, 15. фебруара, у подне, на Тргу краља Милана, у самом центру Ниша.


Вук Стоиљковић (22) убијен је у понедељак увече. Полиција је с тим у вези објавила званично саопштење у коме се наводи да је ухапшен Димитрије С. (20), осумњичен да је Вука 4 пута убоо ножем у врат, стомак и груди.
 
Суграђани и даље стоје у тишини и сузама, у нади да подрже протест како се овакве ситуације више не би поновиле.




Извор: Блиц

Нема коментара:

Постави коментар