11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 3. март 2015.

Свеправославно вечерње у Руској цркви у Бечу

У Недељу православља, 1. марта 2015. године, служено је традиционално свеправославно вечерње које је ове године организовано у руском храму Светог Николаја у Бечу.

Богослужењу су присуствовали Православне епископске конференције Аустрије: Високопреосвећени Митрополит г. Арсеније (Васељенска Патријаршија) и Архиепископ г. Марко (Московска Патријаршија), као и Преосвећени Епископ г. Андреј (Српска Патријаршија) и Епископ г. Лазар (Грузијска Патријаршија).


Поред Епископа, у богослужењу су учествовали свештеници, ђакони и верни народ из свих помесних Православних Цркава. Одговарао је мешовити хор храма Светог Николаја. После вечерња, присутнима се обратио архиепископ Марко подсетивши да је Недеља Православља у директној вези са свештеном Педесетницом. -Педестница је празник установљења Цркве, док је Недеља Православља празник одбране и победе Цркве и њене православне вере над јересима. Чиста вера Цркве, која је дар Господњи, исповеда се независно од наше националности. Као што је некада апостол Павле писао да нема више ни Јудејина ни Грка, нема ни роба ни слободњака, нема више ни мушко ни женско; јер сте сви ви једно у Христу Исусу (Гал 3, 28), тако данас можемо рећи да нема Руса, Грка, Србина, Бугарина, Румуна, већ смо сви Авраамово потомство, наследници по обећању, истакао је архиепископ Марко.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска
Преузето са: СПЦ


Нема коментара:

Постави коментар