11111111111111

Претражи овај блог

субота, 21. мај 2022.

Разорни торнадо погодио запад Немачке: Једна особа погинула, 40 повређено /видео, фото/

Разорни торнадо погодио запад Немачке: Једна особа погинула, 40 повређено /видео, фото/

Најмање једна особа је погинула, а око 40 повређено у разорном удару торнада, праћеног олујним временом, који је погодио западни део Немачке.

Полиција је саопштила да је 10 особа теже повређено.

На сликама, објављеним на друштвеним мрежама, види се да је реч о торнаду са карактеристичним ротирајућим циклоном који разбацује крхотине кроз ваздух, иако немачка метеоролошка служба у први мах није потврдила да се ради о торнаду, наводи Ројтерс.

У граду Витгерту на крајњем западу земље преминуо је 38-годишњи мушкарац од повреда задобијених након пада после претрпљеног струјног удара у поплављеном подруму, пренели су локални медији и полиција.

Последице торнада у Немачкој

Полиција је саопштила да је до 40 људи повређено у Падерборну, граду са око 150.000 становника који се налази на пола пута између Франкфурта и Хамбурга, као и да је железнички и друмски саобраћај поремећен широм региона.

На друштвеним мрежама објављене су фотографије из града Хелингхаузену на којима се види да је током невремена ишчупан торањ са крова цркве.

Полиција је објавила слике из града Падерборна на којима се види оборено дрвеће и кровови које је ветар подигао с кућа, пренео је Танјуг.

Извор: Спутњик

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi

 

#торнадо, #немачка, #tornado, #nemacka,


Нема коментара:

Постави коментар