11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 30. јануар 2020.

Литије за одбрану светиња у Црној Гори: Више од 15.000 Беранаца показало Ђукановићу шта мисле, Бијело Поље на ногама (ФОТО/ВИДЕО)


У Црној Гори четвртак је, поред недеље, дан у коме крећу литије којима верни народ молитвено протестује против усвајања Закона о слободи вероисповести, који је продубио старе поделе у Црној Гори и државу већ дуже од месец дана држи у стањз усијања.

Прва литија је кренула из Дапсића, седам километара од Берана. Неколико стотина мештана у крсном ходу срешће се са главном литијом, одакле ће се отићи на молебан у манастир Ђурђеви ступови, задужбину великог жупана Првослава, синовца Немањиног.

Литија је кренула и од цркве Шанчева са тромеђе Јабучина Бојиште и Церово. Дугачка је 15 км, а од тога већина пута макадам. Литију предводи свештенук Никола Скопљак.

БЕРАНЦИ ПОКАЗАЛИ ЂУКАНОВИЋУ ШТА МИСЛЕ

У Беранама је на литији било више од 15.000 грађана. Био је то одговор Ђјукановићу на посету граду веснику мира и љубави, носиоцу борбе против спорног Закона о слободи вероисповести.

- Браћо и сестре, Беранци, поносе Црне Горе. Осветлали сте са својом браћом образ Беранама и целој Црној Гори. Ви сте српски и црногирски понос. Ви ћете одбранити Цркву, једину православну и Божију.

Овако се грађанима Берана обратио парох берански отац Милош Цицмил.

Беране
Беране
Беране
Беране
Беране

ВИШЕ ОД 12.000 ЉУДИ НА ЛИТИЈИ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ

Поново величанствена литија одржана је у Бијелом Пиљу. Више од 12.000 грађана на молитвеном ходу од цркве Светих апостола Петра и Павла до цркве Светог Николе где је служен молебан.

Бијело Поље 
Бијело Поље 
Бијело Поље 
Бијело Поље 



Извор: Новости

#литија, #litija,

Нема коментара:

Постави коментар