11111111111111

Претражи овај блог

среда, 21. август 2019.

Болсонаро: НВО вероватно подмећу пожаре у прашумама


Бразилски председник Жаир Болсонаро рекао је, не износећи доказе, да невладине организације по свему судећи подмећу пожаре у прашумама Амазона како би осрамотиле његову владу након што им је смањио финансирање

Бразилски председник Жаир Болсонаро рекао је данас, не износећи доказе, да невладине организације по свему судећи подмећу пожаре у прашумама Амазона како би осрамотиле његову владу након што им је смањио финансирање.

Болсонаро је додао да све указује да НВО изазивају пожаре у прашумама, а на питање да ли има доказе да поткрепи своје тврдње он је рекао да нема писаног плана за тако нешто јер се то, како је навео, тако не ради, пренео је Ројтерс.

Он је напоменуо да је његова влада смањила фондове за НВО што би могао бити, како тврди, мотив за изазивање пожара.

Болсонарове изјаве ће вероватно наљутити критичаре који су све више забринути због ставова његове администрације према прашумама Амазона, подручју које је изузетно важно за ублажавање последица климатских промена.

Болсонаро, који жели да развије подручје Амазона и не обраћа много пажње на страховања еколошких активиста, рекао је другим земљама које брину због све веће сече шума да гледају своја посла.

Болсонаро је критиковао Париски климатски споразум, напомињући да би САД остале у њему да је заиста тако добар. Он је додао да ће Бразил ипак остати у том споразуму.

Извор: Вечерње новости

Нема коментара:

Постави коментар