11111111111111

Претражи овај блог

субота, 6. април 2019.

ТЕЛУ ТРЕБА ХРАНА ТЕЛЕСНА, ДУШИ ТРЕБА ХРАНА ДУХОВНА


24. март / 6. април
Преподобни Захарије

Ваша Светости, многи данашњи Хришћани као родитељи много више пажње, средстава и времена улажу у световно образовање своје деце него у њихово хришћанско васпитање. Какав би Ваш савет био у вези са овим?

Како да проведемо живот у овоме свету, то учимо у световним школама, како да се хранимо, лечимо, градимо себи домове, као људи од тела и крви.
Али, ми нисмо само то. Ми смо и душе бесмртне. И души треба храна, а то је реч, наука Божија, по којој знамо ко смо, одакле смо, зашто смо у овоме свету, какав смисао имају све ове невоље и тешкоће које сналазе све људе и шта ће бити кад дође крај животу телесном у овом свету.
Знамо да ће тело отићи у земљу, а верујемо по вери нашој да ће душа отићи пред Живота Бога, јер је она жива створена од Њега.
То је, браћи и сестре кроз векове била Црква, то су били свети манастири - домови Божији, кроз векове прецима нашим, да се у њима „поје Литургија овога света као и онога,“ да се у њима учимо, да нам то буде учионица како теба живети у овоме свету, какав је циљ и смисао овог живота.

Свети Патријарх Павле

Нема коментара:

Постави коментар