11111111111111

Претражи овај блог

среда, 28. новембар 2018.

Слава храма Светог архангела Михаила у Венадо Туертоу


Храм Светог архангела Михаила у Венадо Туертоу прославио је у недељу 26. по Педесетници славу светом Литургијом којом је предстојао Преосвећени Епископ буеносајрески и јужно-централно Амерички г. Кирило, уз саслуживање презвитера Естебана Јовановића и надлежног пароха Миленка Ралевића.

Певницу је предводила настојатељица манастира Светог Николе у Маћагају монахиња Марија (Оливеира) из провинције Ћако. Литургији је поред великог броја парохијана и пријатеља цркве присуствовали су римокатолички бискуп г. Густаво Хелп који столује у том граду столује у Венадо Туертоу и представник Амбасаде Републике Србије г. Зоран Ђокић.

У току Литургије, миропомазањем је примљен у православље Габријел Дијаз. Владика Кирило се присутнима обратио на шпанском језику, честитао храмовну славу и надахнуто поучио сабране да се Габријел заправо вратио вери отаца која има у себи пуноћу истине.

После ломљења славског колача, сабрање је настављено у парохијском салону. Бискуп Хелп је изразио благодарност што је позван да у име римокатоличке заједнице подели радост са православном заједницом. Присутнима се обратио и славу храма честитао градоначелник Венадо Туертоа г.  Хосе Фрејре који је најавио сарадњу са Православном Црквом у будућем периду.

Надлежни парох Миленко Ралевић је захвалио Епсикопу на благослову и свима присутнима који се под патронатом Светог архангела Михаила окупљамо сваки пут у све већем броју. Парох је пожеле крштеној осмомесечној беби Инес и Габријелу да им сваки корак у животу буде корак ка Христу.

презвитер Миленко Ралевић





Нема коментара:

Постави коментар