11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 2. август 2018.

Игуман Сава Вучићеву изјаву тумачи као деманти


Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић јучерашње реаговање председника Александра Вучића протумачио је као негирање председника да ће бити поделе Косова.

"Одлично, дакле неће бити поделе Косова и Метохије и о тиме се не разговара са Приштином. Јер, ваљда сви знамо да нема мирних територијалних подела у историји. Из Српске листе нас такође уверавају да неће бити поделе. Како да им не верујемо? Људи, спавајте мирније", гласи твит игумана Саве Јањића.

Вучић је у среду за ТВ Пинк прокоментарисао претходни твит оца Саве Јањића у којем он каже да је чуо "опасне информације о договореном инциденту на Косову", који би био окидач за реакцију са обе стране и увод у поделу на терену, као и коментар Саше Јанковића у прилог ономе што тврди Сава Јањић:

"Довели сте ме у ситуацију да одговарам на непристојне и неуљудне трачеве, на шупље приче. Овде нема 'информације'. Те шупље приче измишљају наши политички противници из Савеза за слободну Србију. Ако бог да, никада се неће тако нешто догодити. Зато и водимо политику мира и стабилности", истакао је он.


Вучић истиче да неће да страда ниједан човек ни на северу ни на југу.

"Све своје време и сву своју енергију сам посветио томе", истиче он.

А на изјаву оца Саве да се нада да ће међународна заједница, а посебно САД спречити неодговорне појединце и групе обе стране, Вучић је рекао:

"Да ће нас САД и ЕУ да повуку за уши због трачева који су они измислили? Мене неће да повлаче за уши ни САД, ни ЕУ, нити било ко други ко спада у њихове штићенике", рекао је Вучић.

Председник је указао и да су напади на Србе на Косову и Метохији стални, али и да их је мање него у периоду од 2001. до 2008. године.

Србија је својом политиком успела да "не дозволи" да се на Косову и Метохији понови мартовски погром над Србима из 2004. године.

"Успели смо да заштитимо светиње, од Дечана до Бањске и Соколице на северу Косова", казао је председник Србије за ТВ Пинк.

Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар