11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 31. мај 2018.

Архијерејске Литургије у Епархији горњокарловачкој


Храмовна слава у Доњем Лапцу. Педесетница у Моравицама.

Другог дана празника Педесетнице, 28. маја 2018. године године, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је свету архијерејску Литургију у храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Доњем Лапцу. Саслуживали су архимандрит Гаврило (Епархија далматинска), протонамесник Предраг Пантелић, презвитер Драган Михајловић и ђакон Будимир Кокотовић.

Након освећења славског колача и кољива, пригодном беседом окупљеним верницима Епископ је честитао је велики празник и славу храма пожелевши им свако добро од Господа. Након Литургије у порти храма трудом протопрезвитера-ставрофора Славише Симаковића, пароха доњолапачког, приређено је послужење за верни народ.

На празник силаска Духа Светога на Апостоле - Педесетницу, Преосвећени Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Моравицама. Саслуживали су архимандрит Михаило, протопрезвитер-ставрофор Јеленко Стојановић, презвитер Јован Галамић и ђакон Будимир Кокотовић. Литургију су својим појањем улепшали чланови хора „Владика Данило Јакшић“ из Моравица.

Свештена Епископија горњокарловачка постала је богатија за још једног посленика на њиви Господњој. Епископ Герасим је у току Литургије рукоположио ипођакона Бранка Сантрача, апсолвента Православног богословског факултета Универзитета у Београду, у ђаконски чин.

Извор: Епархија горњокарловачка




Нема коментара:

Постави коментар