11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 11. јул 2017.

Рукоположење у Епархији горњокарловачкој

На празник Преподобног Давида Солунског, у манастирском храму Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, уз саслужење архимандрита Наума и јереја Јована Галамића.

Прије почетка свете Литургије, Епископ је рукопроизвео г. Милана Ђурашиновића, ученика Српске православне богословије Светог Петра Дабробосанског у Фочи, у чин чтеца. Свештена Епископија горњокарловачка постала је богатија за још једног посленика на њиви Господњој. Епископ Герасим је у току Литургије у ђаконски чин рукоположио г. Будимира Кокотовића, дипломираног теолога и студента мастер студија на Православном богословскогм факултету Универзитета у Београду.

По окончању свете Литургије, Епископ се обратио присутним вјерницима, честитавши им празник и поучивши присутне о прочитаном одломку из данашњег Јеванђеља: -Бог је створио људе за Царство Небеско, створио је човјека за живот вјечни, да бесмртно живи вјечном истином Божјом, вјечном правдом Божјом, вјечним животом Божјим. То је смисао и циљ свакога човјека. Зато је Он и дошао у овај свет, зато је дао Јеванђеље своје, зато је основао Цркву своју и у њој нам дао све што је потребно да се ослободимо од свакога гријеха, од сваке смрти, од свакога ђавола.

На крају бесједе, епископ Герасим је нагласио: -Данашњи дан је велика радост за читаву Епархију горњокарловачку, јер је рукоположен нови посленик на њиви Господњој, коме желим да ревносно обавља службу у корист Свете Цркве наше.

Извор: Епархија горњокарловачка




Нема коментара:

Постави коментар