11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 11. јул 2017.

Слава храма у Врањеву код Новог Бечеја

О празнику Рођења Светог Јована Претече, дану храма у Врањеву, канонску посету благоизволео је учинити Преосвећени Епископ банатски г. Никанор који еј том приликом одслужио свету архијерејску Литургију уз саслужење свештенства новобечејског намесништва.

За досадашњи труд и рад Преосвећени Епископ одликовао је јереја Борислава Стојића, пароха врањевског, звањем протонамесника. Руком Преосвећеног Епископа г. Никанора рукоположен је новобечејски парохијски ђакон Владимир Мирков у чин јереја.

По очитаној замоовној молитви и литији око светог храма, Преосвећени Епископ је преломио славски колач и осветио кољиво које су припремили кумови славе породица г. Јовице Томашев из Врањева. За новог кума јавио се г. Ивица Станковић са породицом. На предлог управе парохије врањевске архијерејском граматом признања одликовани су и уврштени у ред добротвора браћа Никола и Дејан Вребалов из Врањева. Захвалница Црквене општине Врањево додељена је куму Јовици Томашев. Пригодном беседом Преосвећени Епископ банатски г. Никанор обратио се братству храма и верном народу честитајући им славу. Црквено-народни сабор одржан је у порти храма.

Извор: Епархија банатска




Нема коментара:

Постави коментар