11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 4. јул 2017.

Монашење у манастиру Врдник - Раваници Сремској

Дана 2. јула 2017. године, када се Црква молитвено сећа Светог апостола Јуде, Преподобног Пајсија Великог и Светог Јована Шангајског, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије служио је вечерње у манастиру Врдник - Раваници Сремској.

Након богослужења, приступило се свечаном чину монашења. У препуном манастирском храму, искушеника Слободана који је изразио жељу да приступи монашком реду, привели су архимандрит Нифонт (Павловић) и протосинђел Пајсије (Будимир). Новопострижени монах добио је име Лазар у част Светог великомученика кнеза Лазара. -Ово је прво монашење у Раваници Сремској после Другог светског рата, нагласио је владика Василије, честитајући оцу Лазару и његовим родитељима, на путу који је изабрао.

Домаћини ове свете обитељи, протосинђел Пајсије и игуманија мати Анастасија, припремили су заједничку трпезу љубави за све свештенослужитеље и верни народ, на којој се, са благословом владике Василија, беседом обратио настојатељ манастира Гргетег архимандрит Доситеј (Миљков).

Нема коментара:

Постави коментар