11111111111111

Претражи овај блог

среда, 21. јун 2017.

Поклоничко путовање ученика веронауке

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, у организацији Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, ученици који су учествовали на епархијском квизу, заједно са својим вероучитељима, у једнодневном излету посетили су српске светиње на Фрушкој Гори.

У посети фрушкогорским манастирима су учествовали ученици шест београдских основних школа заједно са својим вероучитељима:

    ОШ „Војвода Путник“ – три ученика и вероучитељица Славица Цвијановић
    ОШ „Бранко Ћопић“ – три ученика и вероучитељица Изабел Стојановић
    ОШ „Алекса Шантић“ – три ученика и вероучитељица Татјана Косијер
    ОШ „Гаврило Принцип – четири ученика и вероучитељи Небојша Булатовић и Биљана Крговић
    ОШ „Владислав Петковић Дис“ – три ученика и вероучитељ Слободан Петковић
    ОШ „Дринка Павловић“ – четири ученика и вероучитељ Немања Протић

У току једнодневног излета (полазак у 8 часова испред цркве Светог Марка – повратак у 18 часова) ученици и вероучитељи су посетили шест манастира: Старо Хопово, Ново Хопово, Гргетег, Крушедол, Велику Ремету и Врдник.

Том приликом упознали су се са историјом српских светиња на Фрушкој Гори и историјом и значајем свете породице Бранковића, али и били у прилици да се поклоне и целивају мошти Светог Теодора Тирона, Светог кнеза Лазара, Светог владике Максима, Светог Стефана и Јована и Свете мати Ангелине. Такође, поклонили су се и целивали копију иконе Пресвете Богородице Тројеручице и чудотворне иконе Богородице Великореметске.

Немања Протић
координатор ОШ Стари град и Савски венац





Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар