11111111111111

Претражи овај блог

среда, 21. јун 2017.

Литургијско сабрање у Зајечару

У недељу, 18. јуна 2017. године, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару свету архијерејску Литургију служио је Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион, уз саслуживање свештенства овога храма.

На Литургији је појао хор Саборног храма Свете Тројице из Неготина под диригентском управом проф. Светлане Кравченко. У обраћању верницма Владика је поздравио гостујући хор из Неготина, истакавши: -Из Мокрањчевог родног града одувек долазе добри хорови, а Ваш хор јесте пример како се појањем и животом у Цркви слави Господ и то треба да буде пример осталим хоровима у Епархији.

Владика је потом говорио о светом Јеванђељу у коме Господ позива свете апостоле да пођу за њим, и тако постану ловци људи. Подсетио је да се и од нас тражи да се више подвизавамо и идемо на веће дубине, али да не заборавимо на страшне јеванђелске речи да ко хоће за Господом да иде мора оставити оца, мајку и све ближње своје, ради љубави Божије. -Тиме се још већом љубављу ми окрећемо својим ближњима молећи се и страдајући за њих. Немојмо бити хришћани који имају изглед побожности а силе Божје су се одрекли. Нека би нас Господ утврдио на правом путу да би се удостојили Царства Божјег, поручио је Владика.

Извор: Епархија тимочка

Нема коментара:

Постави коментар