11111111111111

Претражи овај блог

среда, 21. јун 2017.

Црква одликовала ОШ „Сестре Илић“ из Ваљева

За изузетне успехе на пољу рада образовања и васпитавања, за исказану подршку и пожртвованост у извођењу верске наставе, као и за изванредну сарадњу са Српском Православном Црквом и Епархијом ваљевском Основној школи „Сестре Илић“ у Ваљеву додељен је орден Светог владике Николаја.

Орден је директору школе г. Горану Бојчићу уручио Епископ ваљевски г. Милутин у присуству Епископа аустралијско-новозеландског г. Силуана, више свештеника и професора, ученика и пријатеља школе.

Епископ ваљевски је у својој беседи позвао све да се охристове и указао на заслуге ове ваљевске школе и на одговорност коју она сада по добијању одликовања има. -Нека је благослов Божји на овој школи, нека је води путем заповести Његових и нека и даље васпитава децу у складу са речима Господа Христа: „Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им, јер је таквих Царство небеско.“(Лк 18, 16)“.

Овом приликом додељене су и архијерејске грамате најуспешнијим ученицима ове школе: Богдану Гачићу, Ђорђу Петровићу, Аници Мићић, Милици Ранисављевић, Милици Вујић, Душану Божићу и Николи Радојичићу.

Извор: Епархија ваљевска




Нема коментара:

Постави коментар