11111111111111

Претражи овај блог

петак, 30. јун 2017.

Прослава Видовдана у Грљану код Зајечара

Светом архијерејском Литургијом коју је служио Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион у цркви Свете Тројице у Грљану прослављен је Видовдан - празник посвећен Светом кнезу Лазару и косовским јунацима.

Саслуживали су свештеници зајечарског намесништва уз појање хора Саборног храма из Зајечара. Литургији су присуствовали представници Војске Србије потпуковник Владица Вучковић, командант Команде за развој Тимочке бригаде у пратњи мајора Маријана Стаменковића и старијег водника прве класе Владимира Ђорђевића. -Велика је радост што у данашње време свештенослужитељи могу да служе у касарнама и да својим молитвама укрепе нашу војску. Само јака вера и љубав према Богу и својој земљи може да нас подстакне на добра дела, јер се силом с висина крепимо и устајемо, васпостављајући се као народ Божји, поручио је Владика.

У порти храма одржан је парастос свим погинулима родољубима од Косовског боја до данас. У славу празника, полазници Центра за традиционалне уметности „Корени“ из Зајечара којима руководи г. Перислав Дуцић и ученици Основне школе Владислав Петковић Дис из Грљана су извели богат културно-уметнички програм.

Извор: Епархија тимочка




Нема коментара:

Постави коментар