11111111111111

Претражи овај блог

среда, 21. јун 2017.

„Фигаро”: Са Аном Брнабић, Вучић се приближава Западу

ПАРИЗ – Именовањем Ане Брнабић за мандатара нове владе председник Србије Александар Вучић желео је да реафирмише своју напредну и проевропску оријентацију и улепша слику о својој земљи на Западу, оцењује париски лист „Фигаро”.

Како пише, именовање прве жене и личности хомосексуалне оријентације на чело српске владе уздрмало је политички пејзаж у конзервативној и традиционалној, већински православној Србији.

Хомосексуалност, како се наводи, за многе у Србији сматра се менталном болешћу која је стигла са Запада, пише лист и наводи да је утолико Вучићев поступак снажнији.

Лист наводи да је Брнабић без политичких етикета, да је проевропски оријентисана, помиње њену сексуалну оријентацију, те да је хрватског порекла.

Такође износи податке из њене биографије, да је студирала у САД и Енглеској након чега се вратила да ради у Србији.

Са беспрекорном професионалном каријером у политку је ушла пре годину дана као министарка за државну управу, пише „Фигаро” преносећи њене речи да жели да буде оцењена на основу рада, а не сексуалне оријентације.

Њеним именовањем Вучић, наводи лист, одговара и на критике по питању третмана ЛГБТ заједнице у Србији.

Такође то му омогућује да побољша слику Србије на Западу и симболично се дистанцира од Русије где је положај хомосексуалаца незавидан, пише Фигаро.

Председник Србије потврђује тиме своју напредну оријентацију док његова земља преговара са ЕУ о поглављу које се тиче основних слобода и мањинских права, наводи француски лист.

Проевропски настројена у земљи где је већина становништа проруски оријентисана, Брнабић је одмах по именовању објавила да је њена намера да „уведе Србију у породицу савремених држава”, закључује „Фигаро”. (Танјуг)

Извор: Политика

1 коментар:

  1. Анониман21. јун 2017. 21:59

    SPAJDERMEN :)od mene samo ovo:

    Научна истраживања показују да хомосексуализам није урођен, као што то покушава да сугерише лажљива хомосексуална пропаганда, већ представља испољавање тешких психофизичких проблема и проблема у понашању.
    S. Baldwin. Р. 278–282; T. Dailey. Homosexual Parenting. Р. 1–8.

    ---------------

    Зато «ко чини неправду, нека чини још неправду; и ко је поган, нека се још погани; и ко је праведан, нека још чини правду; и које свет нека се још свети. И ево ћу доћи ускоро, и плата Моја са мном, да дам свакоме по делима његовим» (Откр. 22: 11-12)

    ОдговориИзбриши