11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 11. јун 2017.

Изградња храма Светих Онисима и Филимона у Крушевцу

Епископ крушевачки г. Давид освештао је 9. јуна 2017. године Часни крст на месту на коме ће бити подигнут храм Светих апостола Онисима и мученика Филимона у кругу Васпитно-поправне установе за малолетне деликвенте у Крушевцу.

На позив управника г. Ивана Мијајловића, а поводом обележавања 70-годишњице од оснивања и ове установе, молитвеном сабрању су присуствовали министарка правде Републике Србије гђа Нела Кубуровић, градоначелник Крушевца г. Драги Несторовић, начелник Расинског округа г. Бранислав Весић, народни посланици др Весна Ракоњац, др Драгана Баришић и г. Иван Манојловић, представник ОЕБС-а за донације у Србији, представници јавних установа Крушевца из културе и просвете, привредних предузећа као и гости из других градова Србије.

По одслуженом чину, Његово Преосвештенство Владика крушевачки Давид је захвалио Господу на великом дану, а министарки гђи Нели Кубуровић управнику г. Ивану Мијајловићу на показаној вери, спремности и доброј вољи за велико и Богу угодно дело - подизање цркве посвећене великим светитељима апостолу Онисиму и мученику Филимону. Владика је истакао велику потребу штићеника и радника ове установе за молитвеним местом у коме ће бити служена света Литургија. -Овим светим чином започета је нова мисија Српске Православне Цркве у кругу Васпитно-поправне установе за малолетне деликвенте у Крушевцу, поручио је владика Давид.

Извор: Епархија крушевачка




Нема коментара:

Постави коментар