11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 11. јун 2017.

Владика Арсеније служио у Лазарици на Звездари

На дан када се Црква молитвено сећа Преподобномученице Теодосије Тирске,  у Недељу свих светих - прву недељу по Духовима, 11. јуна 2017. године, Његово Преосвештенство изабрани Епископ нишки г. Арсеније служио је свету Литургију у цркви Светог великомученика кнеза Лазара на Звездари.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Драгослав Стикић, старешина Лазарице, и лазарички парох презвитер Срећко Богићевић, уз саслужење ђаконâ Немање, Ристића, Мирослава Николића и Ивице Чаировића.

После прочитаног зачала из Јеванђеља, владика Арсеније је истакао да је Недеља свих светих, коју су Оци Цркве установили у прву недељу по силаску Светога Духа на Апостоле, показатељ како треба да живе сви хришћани. Анализирајући речи из Јеванђеља: Који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан; и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан, Владика је нагласио да то значи да правом хришћанину отац, мајка, син или кћер не би требало да сметају у исповедању вере у Свету Тројицу и Васкрслог Христа; односно да је Крст Христов све оно што ми морамо да издржимо у овом животу који је често окренут против Крста. -Дакле, све недаће, страсти, невоље и муке, прави хришћанин може да превазиђе и победи само ако има веру у Господа и иде Његовим путем; односно узме Крст Господњи и са њиме крене у живот, поручио је Владика.

Владика је многобројне парохијане лазаричке позвао да наставе да се, у славу Господњу, окупљају око велике светиње на Звездари. Старешина храма пожелео је Владики да долгодејствује у Епархији за коју је изабран на овогодишњем Светом Архијерејском Сабору - на многаја љета.

















 Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар