11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 27. јун 2017.

Литургијско крштење у манастиру Буково

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је светим литургијским сабрањем верних 20. јуна 2017. године у Светониколајевској обитељи манастира Буково.

Епископу су саслуживали протосинђел Захарије, протосинђел Симеон, протојереј Милан Радовић, јерођакон Марко и ђакон Марко Јокановић. У оквиру свете Литургије владика је обавио чин крштења малог Василија, сина ђакона Марка Јокановића, који је на служби при храму Свете Тројице у Неготину.

У својој беседи Владика је проповедао о јеванђелској причи о светлости ума људског: -Јер по речи Господњој светиња телу је око и ако је оно здраво и тело наше биће здраво. То није телесно око, већ ум наш просвећен благодаћу Духа Светога. Ум наш је око душе наше, уколико је он здрав и читаво наше биће постаће здраво.

-Господ нас упућује на себе као једину непролазну светлост, зато је непходно редовно посећивати света богослужења и молити се Богу, јер је у данашње време мало нашег народа у храмовима Божјим. Овим крштењем Црква је добила још једног новог члана, али потребно је да таквих догађаја буде још више како бисмо остали и опстали као народ Божји, поручио је Владика.

Извор: Епархија тимочка




Нема коментара:

Постави коментар