11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 21. фебруар 2017.

Освећење Парохијског дома у Младеновцу

У недељу, 19. фебруара 2017. године, када наша Црква прославља Светог Фотија Цариградског и Светог Вукола Смирнског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

Епископу су саслуживали дванаест свештеника и четири ђакона из епархија Шумадијске, Београдско-карловачке и Жичке. Свечани тон богослужењу дали су студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду. Епископ шумадијски г. Јован одликовао је архијерејског намесника младеновачког протојереја Жељка Ивковића напрсним крстом и поучио га да му дато признање буде мотив за још већи и приљежнији рад на Њиви Господњој.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован одликовао је орденом Вожда Карађорђа власника Млекаре „Границе“ и председника Скупштине Градске општине Младеновац г. Драгана Вукадиновића, а архијерејским граматама захвалности гђу Милеву Симић, г. Живорада Недељковића, г. Недељка Боснића, г. Ненада Петровића, г. Милована Гигића, г. Владимира Тимотијевића, г. Ивана Митровића и г. Божидара Лончаревића. Награђени су дали немерљив допринос у радовима на младеновачкој цркви, Парохијском дому и у другим активностима.

Након Литургије Владика је освештао чесму у порти и Парохијски дом, чиме је овај објекат и званично завршен после 18 година од почетка радова. Заједничарење је настављено на трпези љубави у Свечаној сали Парохијског дома. Братство младеновачког храма поклонило је епископу Јовану у знак захвалност и љубави панагију, а директору Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милети Радојевићу икону. Том приликом протојереј-ставрофор Жељко Ивковић захвалио је Епископу на благословима и подршци коју пружа младеновачкој цркви, а др Радојевићу на материјалној помоћи без које многи од опсежних радова који су предузети у претходних пет година не би били завршени.

Извор: Епархија шумадијска




Нема коментара:

Постави коментар