11111111111111

Претражи овај блог

среда, 22. фебруар 2017.

Канонска посета епископа Митрофана парохијама у Квебеку

Његово Преосвештенство Епископ канадски г. Митрофан посетио је 18. и 19. фебруара 2017. године парохију Светог Симеона Мироточивог у Шербруку и Црквено-школску општину Свете Тројице у Монтреалу.

У суботу, 18. фебруара 2017. године, на Задушнице, Преосвећени Владика г. Митрофан, уз саслужење надлежног пароха протојереја-ставрофора Живорада Суботића и протонамесника Ђорђа Цимеше, пароха монтреалског, служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Симеона.

По завршетку свете Литугије одржан је општи парастос а потом уприличен свечани ручак у црквеној сали. Надлежни парох, крстоносни прота Живорад Суботић, захвалио је Преосвећеном Епсикопу на посети парохији Светог Симеона.

У суботу увече, у 17 часова, служено је вечерње богослужење у храму Свете Тројице у Монтреалу. После вечерњег богослужења уприличена је вечера са члановима Управног одбора Црквено-школске општине Свете Тројице.

У недељу, 19. фебруара 2017. године, Преосвећени Владика г. Митрофан служио је свету архијерејску Литургију у храму Свете Тројице у Монтреалу. После свете Литургије, Преосвећени Владика крстио је Катарину, кћерку надлежног пароха Ђорђа Цимеше.

Извор: Епархија канадска




Нема коментара:

Постави коментар