11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 26. децембар 2016.

У крипти храма Светог Саве свечано прослављене Материце

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, у присуству настојатеља храма Светог Саве Преосвећеног Епископа топличког г. Арсенија, 25. децембра 2016. године у крипти Светосавског храма на Врачару, у организацији Телевизије Храм, свечано је прослављен празник Материце.

Импозантна крипта посвећена Светом цару Лазару под окриљем храма Светог Саве била је испуњена онима који су дошли да празник мајки и жена прославе заједно са врсним уметницима који су током програма говорили и отпевали најлепше стихове посвећене најузвишенијем бићу у животима свих нас - Мајци.

Жеља организатора, учесника и свих присутних на свечаности у крипти Храма била је једна - да заједно пошаљеу важну поруку васцелом српском народу да је Мајка икона сваке породице!

Лепе и дирљиве речи о мајци на самом почетку је, на одушевљење свих присутних, казивао академик Душан Ковачевић. Током једночасовног програма крипта храма Светог Саве била је преплављена најлепшим емоцијама које су својим наступима изазвали врсни драмски уметници и вокални солисти казивајући и певајући најлепше стихове о мајци - а међу њима су и Љиљана Благојевић, Биљана Ђуровић, Данка Стоиљјовић, Небојша Миловановић, хаџи Ненад Маричић, Јована Стевић, Оливера Гуцонић, Никола Тодоровић, Страхиња Падежанин, Дечји хор Растко и Србски православни појци.

Редитељ програма био је Слободан Ђуровић, а за сценарио су се побринули протојереји-ставрофори Стојадин Павловић и Драгомир Сандо.

Извор: ТВ Храм





















Нема коментара:

Постави коментар