11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 13. децембар 2016.

Прослављен патрон Општине Вождовац

У цркви Преображења Господњег у Београду 13. децембра 2016. године торжествено је прослављен патрон Општине Вождовац - Свети Андреј Првозвани.

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију, уз саслужење протојереја-ставрофора Стевана Станковића, презвитера Милана Лазаревића, Милана Марића, Глигорија Марковића, Бранислава Кличковића и ђакона Бранислава Јоцића, Мирослава Митровића, Саше Глишића и Игора Грацуна. Својим појањем прослављању Светог Андреја Првозваног богослужење је улепшао хор овог храма који је предводио г. Ђорђе Перовић.


После причешћа светим тајнама и свете Литургије, Преосвећени Епископ г. Арсеније је произнео празничну беседу о апостолима Христовим и првоме који се одазвао на позив Христов - Андреју Првозваном.

Светој Литургији су присуствовали и председник Општине Вождовац г. Александар Савић и помоћник директора Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама г. Мирослав Николић са сарадницима.

После свете архијерејске Литургије, владика Арсеније је предводио славски литију, са свештенством, богољубивим народом и представницима Општине Вождовац, до зграде Општине у којој су их дочекали запослени, грађани и ученици вождовачких школа у традиционалној народној ношњи. Уз појање славског тропара свих присутних, владика Арсеније је преломио славски колач. Председнику Општине Вождовац и његовим сатрудницима Епископ топлички г. Арсеније пренео је благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и жеље да наставе да раде на корист народа и Цркве.

Председник Градске општине Вождовац г. Александар Савић је заблагодарио на литургијском сабрању у храму Преображења Господњег и поручио да ће се сви заједно трудити да чувају Бога у себи и да ће заједнички радити у корист свих грађана.

З. Зец





Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар