11111111111111

Претражи овај блог

среда, 7. децембар 2016.

Митрополит адријанопољски Амфилохије у Епархији бачкој

Митрополит адријанопољски г. Амфилохије, Егзарх Цариградске Патријаршије у Архиепископији атинској, посетио је у уторак, 6. децембра 2016. године, Светоархангелски манастир у Ковиљу.

Уваженог госта дочекали су Преосвећени Епископ новосадски и бачки г. Иринеј, високопреподобни архимандрит Исихије, настојатељ ковиљског манастира, као и братство ове свете обитељи. Доксологија у част уваженог госта и парастос блаженопочившем Епископу јегарском Јерониму служени су у манастирском параклису Преподобних Отаца атонских.

Добродошлицу митрополиту Амфилохију у Епархију бачку и Светоархангелски манастир пожелео је архимандрит Исихије, а Митрополит се срдачно захвалио на гостопримству, подсетивши све присутне да су, октобра 2014. године, у свечаном чину његове хиротоније у Цариграду учествовали епископи бачки Иринеј, крушевачки Давид и јегарски Јероним.

Митрополит адријанопољски Амфилохије је походио и гроб новопрестављенога владике Јеронима, где је служио мали помен.

Истога дана, Митрополит адријанопољски г. Амфилохије посетио је и манастир Васкрсења Христова на Сунчаном брегу у Каћу, где су у току радови на изградњи манастирскога храма. Драгог госта је дочекала преподобна мати Порфирија са сестринством ове свете обитељи.

Посету Епархији бачкој, Митрополит Амфилохије је завршио у Владичанском двору у Новом Саду, гостујући код Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. Иринеја.

Извор: Епархија бачка




Нема коментара:

Постави коментар