11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 26. децембар 2016.

Патријарх Кирил изразио саучешће ближњима пострадалих у авионској несрећи

Свјатејши Патријарх московски и све Русије г. Кирил изразио је саучешће у вези са несрећом изнад Црног мора у које се срушио авион Министарства одбране Русије. Посаду је чинило 92 људи. Родбини и ближњима пострадалих у несрећи авиона Ту-154 Министарства одбране Русије изнад Црног мора 25. децембра 2016. године Пастријарх се обратио следећом поруком:

-Драга браћо и сестре!Овог јутра је у мом срцу велики бол изазвала трагична вест о рушењу авиона Министарства одбране Руске Федерације на акваторији Црног мора. Катастрофа је однела животе 92 људи, од којих су већину чинили чланови Академског ансамбла Руске армије „А.В. Александров“ на челу са његовим диригентом, а такође и државни службеници и јавне личности, који су се упутили у Сирију како би нашим војним лицима честитали Нову годину и Божић и подржали их у тешкој војној служби. „Како су неиспитиви судови Његови и неистраживи путеви Његови!“ (Рим. 11:33). Верујемо и надамо се да ће Господ са љубављу примити душе Својих новопрестављених слугу, јер, према речима из Светог Писма, Бог је Љубав (1 Јн. 4:8).

-Узносим молитве Милосрдном Владици за упокојење уснулих у домовима праведника, где нема болести, ни жалости, ни уздисања, но живот бесконачни. Нека би Господ утешио тугу свих оних које је задесила ова страшна несрећа, дао снаге породицама и ближњима пострадалих да достојно издрже искушење које им је послато, каже се у поруци Његове Светости г. Кирила, Патријарха московског и све Русије.

Извор: pravoslavie.ru
уредио блог: Дођи и види




Нема коментара:

Постави коментар