11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 13. децембар 2016.

Литургијско сабрање у Кладову

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је, 11. децембра 2016. године свету архијерејску Литургију у храму Светог Георгија у Кладову.

Епископу је саслуживало свештенство кључког архијерејског намесништва. Литургији су присуствовали председник Општине Кладово г. Радислав Чучулановић и начелник Општинске Управе г. Јован Стингић.

У својој беседи владика је говорио о значају поста и црквеног живота за сваког појединца, као и потреби да се старањем свих нас умножи стадо Христово у Цркви: -То је то на добробит човека, а ради задобијања напролазног Царства Божјег. Понекад су велика искушења око нас, дух данашњег човека је овоземаљски, па у том смислу не може да појми Цркву која није од овога света. Чини се у многим ситуацијама као да гоњење Цркве није ни прекинуто, а то све има за циљ удаљеност човека од Бога. Без обзира на пролазне муке и искушења верујући народ ће увек добијати утеху и помоћ од Господа Бога нашега, рекао је Владика.

После богослужења Владика је разговарао са челницима Општине Кладово о плановима за завршетак радова на новом парохијском дому у порти кладовског храма.

Извор: Епархија тимочка




Нема коментара:

Постави коментар