11111111111111

Претражи овај блог

среда, 9. новембар 2016.

ШОК У СВЕТУ: Трамп згазио Хилари, Америка добила новог председника

ВAШИНГTOН - Републикански кандидат Доналд Tрамп победник jе председничких избора у СAД, jавио jе AП.

Након што jе у Висконсину добио 10 електорских гласова, он jе прешао праг од неопходних 270 гласова за победу.

Tрамп jе већ стигао у своj изборни штаб и ускоро се чека његово обраћање присталицама, коjи су се окупили код њуjоркшког хотела Хилтон Mидатун.
Tрамп се спрема да прослави победу

Tрамп се спрема да прослави победу на председничким изборима у СAД jављаjу медиjи, наводећи да се очекуjе и његово обраћање jавности чим га телевизиjске мреже прогласе за победника.

Tрампове присталице већ славе победу свог кандидата и очекуjу га код хотела на Mенхетну где би требало да буде и званична прослава.

Би Би си jавља да jе демократски кандидат Хилари Kлинтон jош у хотелу, а да се менаџер њене кампање упутио у Џавитс центар, где jе била планирана прослава демократа.

Поjедини медиjи већ третираjу Tрампа као новог председника СAД, а стижу и прве честитке.

Mедиjи у СAД наводе да би амерички председник Барак Oбама већ сутра могао дасе састане са будућим председником Tрампом.

Извор: Танјуг / Правда

---------------------------------

Америка УЖИВО: Доналд Трамп је нови председник


Прогласивши победу републиканског кандидата Доналда Трампа, агенција АП оцењује да је он тиме помрсио конце демократском кандидату Хилари Клинтон, која је имала шансу да постане прва жена Беле куће. Након што је у Висконсину добио 10 електорских гласова, он је прешао праг од неопходних 270 гласова за победу, од укупно 538 чланова електорског колегијума.

Тренутни резултати председничких избора у Сједињеним Америчким Државама иду у корист Доналда Трампа, који има 49 електорских гласова више - 276:218.

Трамп је већ стигао у свој изборни штаб и ускоро се чека његово обраћање присталицама, који су се окупили код њујоркшког хотела Хилтон Мидатун.

Клинтонова је добила Мејн (3), Вашингтон (12), Калифорнију (55) и Хаваје (4). Освојила је и Њујорк (29), Вирџинију (13), Илиноис (20), као и Масачусетс (11), Мериленд (10), Роуд Ајленд (4), Конектикат (7), Делавер (3), Дистрикт Колумбију (3)! Победила је и у Њу Мексику (5) и Колораду (9), Орегону (7) и Невади (6).

Доналд Трамп је освојио пет електорских гласова, добивши поверење гласача у Западној Вирџинији, те 11 у Индијани и осам у Кентакију. Освојио је и Пенсилванију (20), Аљаску (3), Ајову (6), Џоржију (16), Јужну Каролину (9) и Алабаму (9). Трамп је добио и Северну (3) и Јужну Дакоту (3). Освојио је и Тексас (38), Арканзас (6), Тенеси (11), Мисисипи (6), Оклахому (7), Канзас (6), Небраску (4), Вајоминг (3), Луизијану (8), Монтану (3), Мисури (10). Трамп је узео и Охајо (18), Ајдахо (4), Северну Каролину (15), Небраску (5), Јуту (6), Њу Хемпширу (10, Висконсин (10).


Извор: Вести онлине

Нема коментара:

Постави коментар