11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 8. новембар 2016.

Слава храма Светог Димитрија на Новом Београду

Поводом храмовне славе, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је 8. новембра 2016. године светом архијерејском Литургијом у храму Светог великомученика Димитрија на Новом Београду.

Празнично сабрање почело је свечаним дочеком Његове Светости Патријарха у порти велелепног новобеоградског храма. Патријарха српског дочекали су старешина храма Светог Димитрија протојереј-ставрофор Рајко Недић, свештеничко братство, благочестиви народ и овогодишњи домаћини славе, представници компаније Југоимпорт СДПР.

Осам високопречасних и пречасних свештеника, уз четири ђакона, саслуживало је Патријарху српском. Хор при храму Светог Димитрија појао је Божанско славословље праћен искусним појцима из певнице и многобројним верним народом, који се причешћивао из три путира.

На концу Литургије, Патријарх је преломио славски колач са представницима компаније Југоимпорт СДПР, који су, као достојни овогодишњи свечари и домаћини храмовне славе, уприличили славски трпезу.

Госте на славском ручку, који је протекао празничној атмосфери, поздравио је финансијски директор компаније Југоимпорт-СДПР г. Данијел Пантић.

Својим присуством славско сабрање је увеличао директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милета Радојевић.
















 Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар