11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 14. новембар 2016.

Освећен обновљени павиљон „Дуга“ у Малим Пчелицама

Освећен генерално реновирани павиљон „Дуга“ у Заводу за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама.

У четвртак, 10. новембра 2016. године, када Завод за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама прославља свој дан, установљен давне 1972. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован освештао је - уз саслужење свештенства и у присуству председника Републике Србије г. Томислава Николића, представника Скупштине Града Крагујевца и преко сто директора и руководиоца установа социјалног и здравственог профила - генерално реновирани павиљон „Дуга“ - међу запосленима и корисницима познат као Први павиљон - у Заводу за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама.

Овом приликом Председник Републике је пресецањем врпце обновљени павиљон званично отворио и предао на коришћење управи Завода и корисницима. У Првом павиљону борави 190 корисника, претежно се ради о лицима која се сврставају у групу корисника са менталним и интелектуалним потешкоћама. На наведене радове утрошено је око 20 милона динара из сопствених средстава Завода. Немерљив је труд директора Завода др Владице Станојевића, који је на прави начин умео да анимира своје сараднике како би дали од себе највише и најбоље што могу, а све следећи пример и пожртвовање свог руководиоца. Његовом Преосвештенству су саслуживали потојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, потојереј-ставрофор Зоран Митровић, протојереј Бојан Димитријевић и протонамесник Петар Бранковић, као и протођакон Иван Гашић.

После чина освећења павиљона Преосвећени Владика и Председник су посетили храм Светог Луке Кримског и Симферопољског који је саграђен у кругу Завода за смештај одраслих у Малим Пчелицама, и том приликом се поклонили делу  моштију Светог Луке Кримског и Симферопољског које су пограњене у овом храму.

Извор: Епархија шумадијска




Нема коментара:

Постави коментар