11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 24. новембар 2016.

Патријарх завршио посету Руској Православној Цркви

Предстојатељ Српске Православне Цркве, Његова Светост г. Иринеј, завршио је 23. новембра 2016. године посету Москви, где је учествовао у свечаностима обележавања 70 година Патријарха московског и све Русије г. Кирила.

За време боравка у престоници Русије Његова Светост Патријарх г. Иринеј са свештеном делегацијом, коју су чинили Епископ бачки г. Иринеј, Епископ моравички г. Антоније, архимандрит Исихије и протођакон Владимир Руменић, учествовао је у саборном служењу Божанске Литургије у храму Христа Спаситеља и свечаном јубиларном чину, а присуствовао је и свечаном концерту у Сали црквених сабора. Наравно, одржан је и састанак са Његовом Светошћу Патријархом г. Кирилом.

На аеродрому Шереметјево Свјатјејшег Патријарха Иринеја и његову пратњу испратили су председник Одељења за спољне везе Московске Патријаршије Митрополит волоколамски г. Иларион, први заменик управника пословима Московске Патријаршије Епископ воскресенски г. Сава, заменик председника Одељења за спољне везе протојереј Николај Балашов, секретар овог Одељења за међуправославне односе протојереј Игор Јакимчук, као и сарадник Одељења А. Ј. Хошев. На испраћају високих гостију налазио се и изванредни и опуномоћени амбасадор Србије у Руској Федерацији др Славенко Терзић.

Извор: Московска Патријаршија




Нема коментара:

Постави коментар