11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 17. октобар 2016.

Благословен Онај који долази у име Господње!

Осана на висинама! Благословен Онај који долази у име Господње! Ове речи некада упућене Спаситељу нашем Исусу Христу приликом уласка у Свети град Јерусалим постају и такт којим данас куца срце Српске Православне Цркве пред својим најудаљенијим олтаром, у Аустралији и Новом Зеланду.

Српска Црква у Аустралији и Новом Зеланду „свог најмлађег сина", као некада древна Србија Светог Саву, дочекала је као Оца. Поред неизмерне радости овај догађај сведочи и о зрелости наше Цркве у дијаспори која је себи изнедрила Епископа. Дана 14. октобра 2016. године, на дан Покрова Пресвете Богородице, многобројно свештенство Митрополије аустралијско-новозеландске уз још бројнији верни народ на интернационалном аеродрому у Сиднеју дочекало је изабраног Епископа аустралијско-новозеландског, Његово Преосвештенство г. Силуана.

Преосвећени Владика је дошао у пратњи архимандрита Петра (Радуловића). После дочека на аеродрому, у Саборном храму Светог кнеза Лазара у Александрији служена је доксологија на којој је протојереј-ставрофор Миодраг Перић, у име свештанства и верног народа, Епископу пожелео добродошлицу. Владика Силуан је захвалио свима на подршци и љубави. Уследило је дружење уз вечеру у сали храма Светог Лазара.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска








Нема коментара:

Постави коментар