11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 17. октобар 2016.

Саопштење Епархије западноамеричке

Саопштење Епархије западноамеричке у вези са хапшењем јереја Данијела МекКеја

Aлхамбра, Калифорнија - Епархија западноамеричка Српске Православне Цркве обавештена је о томе да је јереј Данијел МекКеј (42) ухапшен у среду, 12. oктобра 2016. године у округу Лејн (Орегон). Свештеник Данијел је контактиран од стране полиције и ухапшен на основу оптужби за недозвољене сексуалне радње с малолетном особом и поседовање недозвољених супстанци. Све док оптужбе не буду разрешене, отац Данијел, досадашњи парохијски свештеник у цркви Светог Јована Чудотворца у Јуџину, Орегон, добровољно се, почевши са 12. октобром 2016. године, повукао са свих свештеничких задужења који су му била поверена.

Мада се свако има сматрати невиним док се његова/њена кривица не докаже, Епархија западноамеричка ипак врло озбиљно узима у обзир наводе о било ком виду недопуштеног понашања и мора поступати у складу са тим, како би обезбедила заштиту и безбедност свих православних парохијана и осталих, док служимо Богу и заједно обављамо своја свештеничка задужења. Света православна вера не допушта недолично и гнусно понашање. Ми смо дубоко забринути и молимо се за све којих се овај случај тиче.

Западноамеричка епархија спремна је да сарађује са цивилним властима. Осим тога, свако ко је евентуално био, или познаје некога ко је био, жртва сексуалног злостављања од стране неког од чланова епархијског клира, запослених или волонтера у Цркви, требало би прво да контактира полицију, а потом да случај пријави, поверљиво, и епархијском омбудсману на број +1.415.930.9069.

Нема коментара:

Постави коментар