11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 25. октобар 2016.

Освећен храм у Белом Потоку, Епархија нишка

У 18. недељу по Духовима, на празник Светих мученика Евамлија и Евамплије, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, администратор Епархије нишке, началствовао је евхаристијским сабрањем у храму Светог великомученика и победоносца Георгија у Белом Потоку.

Епископу је саслуживао велики број свештеника лесковачког и јабланичког намесништва. Пре почетка свете Литургије обављено је велико освећење храма, а у току свете Литургије свету тајну крштења примила је нова чланица Цркве Божје, Софија. Евхаристијско сабрање милозвучним појањем увеличали су ученици Богословије Светих Кирила и Методија из Призрена.

Након отпуста све сабране пригодном беседом поздравио је епископ Теодсије који је, тумачећи Божанско Писмо, истакао значај освећења светог храма за место Бели Поток и околину, а слушкињи Божјој Софији и њеним родитељима пожелео духовно узрастање и напредовање у Цркви Христовој.

Одлуком Светог Архијерејског Синода, а на предлог епископа Теодосија, орденом Светог краља Милутина одликован је дугогодишњи председник Црквеног одбора и ктитор овог светог храма г. Младен Стојановић.

Извор: Епархија нишка




Нема коментара:

Постави коментар