11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 5. јул 2016.

Празник Свете Анастасије Српске прослављен у Манастиру Дуги

Празник Свете Анастасије Српске мајке Светог Саве, молитвено и радосно прослављен је у Манастиру Дуга. Празновање је започело Светом Литургијом коју је служио надлежни парох свештеник Драгослав Ракић уз умилно појање монахиња манастира.

Посебну радост празновања данашњег празника увеличале су двије Анастасије које су добиле име по Преподобној Анастасији Српској и на данашњи дан прослављају свој имендан. Прва је сестра Анастасија, монахиња Манастира Дуга, свима омиљена а друга је кћерка свештеника Драгослава и попадије Софије којој је ово иначе и први имендан.

У наставку Свете Литургије освештани су славски колачи и кољива које су припремили и украсили, свака обитељ за своју Анастасију.

По завршетку Свете Литургије свештеник је честитао празник свима присутнима и рекао да би и сви ми остали требали да се угледамо на мудре дјевојке из данашњег јеванђеља и да на вријеме својим душама нађемо мјеста,  покоја и радосног обитавања у вјечности.. а и будући да нас данас окупљају и својим именданима радосно сабирају и именима на познање истине позивају наше двије васкрсењке требало би и на њих да се угледамо,  на једну по анђелском труду,  понашању и живљењу а на другу по оној да ако не будемо као дјеца нећемо ући у Царство Небеско..

По томе је услиједила трпеза љубави те послужење и радосно дружење.

Свештеник Драгослав Ракић















Извор: СПЦ

Нема коментара:

Постави коментар