11111111111111

Претражи овај блог

петак, 11. март 2016.

Посета манастиру Светог Германа и скиту Свете Ксеније


Његово Преосвештенство Епископ западноамерички г. Максим посетио је 3. марта 2016. године, у пратњи протојереја Василија Термоса - почасног госта из Атине, манастир Светог Германа Аљаског у Платини и скит Свете Ксеније у оближњем Вајлдвуду.

Преосвећеног Епископа и госте на манастирској капији су дочекали монаси и монахиње скита Свете Ксеније и верни народ. Светом Литургијом, која је почела у 9 часова, началствовао је епископ Максим уз саслужење протојереја Василија, игумана Дамаскина и јерођакона Пајсија.

После Литургије, Владика је захвалио манастирском братству, сестарама и оцу Василију на задовољству што је још једном служио Божанску Литургију у овој калифорнијској светињи.

Потом су Епископ и прота Василије отишли до гроба јерођакона Серафима, погледали новоизграђени храм Васкрсења и упознали се са радовима који су у току у библиотеци, читаоници и гостопримаоници.

Уследила је трпеза љубави, на којој је отац Дамаскин захвалио Његовом Преосвештенству и оцу Василију што су благословили манастир својим доласком.

Било је ово друго поклоничко путовање оца Василија манастиру Светог Германа. Отац Василије је свештеник Грчке Цркве. Поред свештеничке службе у Атини, он ради и као психијатар и као професор Пастирске теологије и психологије на Црквеној Академији Универзитета у Атини. Аутор је многих књига и чланака и учесник програма и кампова у Грчкој, САД, Албанији и Кипру.

Извор: Епархија западноамеричка (превод: Информативна служба СПЦ













Нема коментара:

Постави коментар