11111111111111

Претражи овај блог

среда, 16. март 2016.

Епископ Максим посетио манастир Светог Пајсија у Аризони

Цвета живот у манастиру Светог Пајсија у Аризони. Вредне монахиње производе маслиново уље, вино и природне препарате.

Његово Преосвештенство Епископ западноамерички г. Максим стигао је касно увече 9. марта 2016. године и био је дочекан с радошћу на аеродрому. Следећег дана ујутро, Епископ је служио свету архијерејску Литургију. После Малог входа замонашио је сестру Синклитику. После Литургије прешло се у трпезарију, а затим су се сестре окупиле у конаку да би чуле предавање владике Максима на тему Задовољство и бол по Светом Максиму Исповеднику.

У току дана игуманија Михаила је показала архитектонски план мале гробљанске капеле Светог арханђела Михаила и иконе које тренутно осликавају: Богородица Шира од небеса и Причешће Апостола. Игуманија Михаила је затим показала епископу Максима новосаграђену библиотеку, оставу за маслине убране у манастирском маслињаку, као и просторије за производњу маслиновог уља. Такође, показан је и подрум вина, где је сесстра Владику упознала са процесом производење вина од грожђа, нара и кактуса. Владика се упознао и са прерадом козјег млека од кога сестре ручно праве сапун.

Касније, епископ Максим је присуствовао вечерњој служби Великог поста, током које је узнео молитву Светог Јефрема Сирина и благословио све присутне поводом наступајућих дана Великог поста.

Извор: Епархија западноамеричка (превод: Информативна служба СПЦ)




Нема коментара:

Постави коментар