11111111111111

Претражи овај блог

петак, 25. март 2016.

Заседао УО Фондације "Патријарх Павле"

У Патријаршијском двору у Београду 24. марта 2016. године одржана је редовна седница Управног одбора Фондације „Патријарх Павле“, којом је председавао Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј у својству председника.

Седници су присуствовали и остали чланови Управног одбора Фондације: Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, протојереј-ставрофор Трајан Којић, г. Градимир Станић и г. Милан Андрић, секретар односног Одбора.
На наведеној седници разматран је извештај о финансијском пословању Фондације у протеклом периоду, као и о оствареним и реализованим средствима у складу са Статутом Фондације и Правилником о додели помоћи. Управни Одбор је узео на знање извештај о прикупљеним и реализованим средствима на име помоћи поплављеним подручјима у Републици Србији и Републици Српској.

Одбор је донео начелну одлуку о покретању издавачког пројекта који се тиче издавања публикација са канонском и тематиком државно-црквеног права. О издавању ових публикација јавност ће бити благовремено обавештна. Такође, размотрени су најургентнији захтеви и одобрена средства за помоћ најугроженијој деци, односно финансирање трошкова њиховог лечења у земљи и иностранству, као и помоћ породицама са тешком материјално-финансијском ситуацијом.





Извор: СПЦ

Нема коментара:

Постави коментар