11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 13. март 2016.

Посета Грчком колеџу Светог Андреја Првозваног

Делегација Српске Православне Цркве на челу са Његовом Светошћу Патријархом српским г. Иринејем посетила је 11. марта 2016. године Грчки православни теолошки колеџ „Свети Андреј Првозвани“ у Сиднеју.

У храму посвећеном празнику Благовести, високе госте из Србије дочекао је благоверни јелински народ који је до последњег места испунио цркву како би током доксологије молитвено дочекао и поздравио поглавара помесне Српске Цркве. Домаћини сусрета били су Његово Блаженство Архиепископ аустралијски др Стилијанос и Његово Преосвештенство Епископ аполонијски г. Серафим, који су пожелели свесрдну добродошлицу гостима из Србије.

Његова Светост одржао је предавање о улози Цркве у свету и о православном суочавању са савременим изазовима који се постављају без изузетка пред сваког појединца, верујућег и неверујућег, као и о перспективама за будућа поколења православних који су широм света угрожени и прогоњени.

После академског дела, званичног фотографисања и поздрава најмлађих студената и ученика овог училишта, уприличен је пријатељски и неформални разговор браће архијереја, као и агапе.

Поподневни часови били су резервисани за посету градилишту Колеџа „Свети Сава“ у Варивуду, где је Патријарх српски имао прилике да се упозна за током радова и плановима за окончавање истих у скоријој будућности, као и могућностима да ускоро ово училиште заживи и започне своју мисију у образовању младих нараштаја који су жељни Вечне науке.

Храм Светог Николе у Блектауну делегација Српске Православне Цркве посетила је истог дана у вечерњим часовима, где је торжественим тоном служена доксологија и преломљен славски колач Српског православног омладинског удружења СОЈА поводом њихове крсне славе – Светог Николаја Жичког.

Домаћини су били јереј Ђорђе Веселиновић, председник Црквене општине г. Драгољуб Бркљач, духовник Удружења протонамесник Немања Мрђеновић и г. Димитрије Грашар, председник Омладинског удружења СОЈА.

текст и фото: ђакон Александар Секулић












Извор: СПЦ

Нема коментара:

Постави коментар