11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 13. март 2016.

Судија тенденциозно одуговлачи судски поступак


Дана 11. марта 2016. године постојала је могућност да се одржи друго рочиште поновљеног судског поступка против Архиепископа охридског Јована, Епископа брегалничког Марка и стобијског Давида, свештенства, монаштва и припадника Православне Охридске Архиепископије.

Судија је констатовао да, и поред многобројних покушаја, није било могуће пронаћи сведока који је на прошлом рочишту, по предлогу Јавног тужиоца, био одређен да се позове као сведок. Лажни сведок, на основу ког је суд засновао своју претходну пресуду, одједном постаје недоступан суду. Судија је заказао да се наредно рочиште одржи чак крајем априла ове године.

Исто тако, иако је наплаћена казна и одузета су буквално сва средства са рачуна Удружења за заштиту и унапређења верских слобода „Анастасија”, тако да је рачун сада сасвим празан, ипак судија одбија да га одблокира, чиме бесправно спречава нормално функционисање рачуна „Анастасија”, који је, пак, јединствени рачун преко ког може да функционира Православна Охридска Архиепископија.

Прво рочиште овог обновљеног суђења било је заказано за месец јул, претходне године, а данас, после девет месеци, судија је само покушао да по други пут одржи суђење.

Индикативна је и чињеница да судија заказује судска рочишта у временским интервалима од два месеца, чиме тенденциозно и до бескраја одуговлачи овај политички монтирани, државни прогон на верској основи против канонске Цркве, Православне Охридске Архиепископије.

Подсећамо на то да у последњих 14 година није било ни једног јединог дана када се није одвијао неки монтирани судски процес против Охридске Архиепископије или, пак, да није била на снази затворска казна Архиепископа охридског Јована!

Релевантни међународни извештаји у континуитету напомињу да је пословично домаће судство најкорумпиранији сегмент нашег друштва и најподложнији на политичке утицаје.

Извор: Православна Охридска Архиепископија

Нема коментара:

Постави коментар