11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 16. јул 2015.

Пријеми код Епископа бихаћко-петровачког

Епикопи Фотије и Сергије у Босанском Петровцу. Румунски представници ЕУФОР-а посетили владику Атанасија.

Пред вечерње богослужење 15. јула 2015.године Преосвећена господа Епископи далматински Фотије и франкфуртски и све Немачке Сергије стигли су у Босански Петровац, где их је исперед Катедралног храма Светих апостола Петра и Павла дочекао Преосвећени Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије са сардницима.

Епископи су најпре ушли у свети храм, целивали иконе и поклонили се Трпези Господњој, а затим су се у пријемном салону у дужем братском разговору дотакли основних момената из живота наше Цркве. Разговор је био срдачан и прожет радошћу братског сусрета. Тројицу епископа вежу многе специфичности. Наиме, Епархије бихаћко-петровачка и далатинска су суседне и ослањају се једна на другу, а владика Сергије је васпитаник Епархије бихаћко-петровачке и за Епископа средњоевропског је изабран као монах манастира Рмња. Ово није био први сусрет Епископа, већ само један у низу сусрета којих је било и раније и наставиће се и даље, како у Епархији бихаћко-петровачкој тако и у Епархијама гостију.

Припадници ЕУФОР-а правсолавне вјере из Румунске Православне Цркве који су распоређени у Цазину посјетили су 15. јула 2015. године епископа Атанасије у Епископији у Босанском Петровцу. Гости су се дуже задржали у пријатељском разговору, интересујући се за живот првославних хришћана на овом простору. Епископ Атанасије је захвалио гостима на посјети и таквом интересовању. Договорено је да се овакви сусрети наставе, како у Босанском Петровцу тако и у Цазину, а нарочито у храмовима наше Свете Цркве.

Извор: Епархиај бихаћко-петровачка


Нема коментара:

Постави коментар