11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 7. јул 2014.

Све добробити јабуковог сирћета

Јабуково сирће се од давнина користи као природни лек против разних болести, али и као савезник виткости и љепоте.

Захваљујући својим антисептичким својствима, сматра се природним антибиотиком, а идеално је користити непастеризовано сирће чији пХ износи између 5 и 7.

Најчешће се користи тако што се две до три кашике јабуковог сирћета ставе у чашу млаке воде и попије наташте, а ако желите да смршате и убрзате метаболизам, то би требало да чините пре сваког оброка.

Код лечења кожних инфекција, пигментацијских мрља или акни, две кашичице сирћета треба додати у 120 мл воде и нанети на кожу.

Све добробити јабуковог сирћета:
  • Смањује учесталост инфекција грла и синуса
  • Снижава повишен холестерол
  • Лечи акне
  • Штити слузницу желуца и црева од тровања храном
  • Подиже имунитет и штити од алергија
  • Превентивно делује на замор мишића након напорних тренинга
  • Убрзава метаболизам и мршављење
  • Помаже код пробаве
  • Олакшава симптоме артритиса и гихта
  • Спречава настанак мокраћних каменаца и упала
  • Елиминише неугодан задах
  • Смањује горушицу


Фото: Веганбакинг.нет / Флицкр.цом

Нема коментара:

Постави коментар