11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 24. јун 2014.

НЕПОГОДЕ ШИРОМ СРБИЈЕ Крупан град у Косјерићу и Краљеву, олуја у Чачку (ВИДЕО)

Краткотрајно, али снажно олујно невреме погодило је данас око 14 часова град Чачак и околна села.

Велика количина кише и град величине ораха падали су у граду, а нарочио на подручју чачанског села, Милићевци, Пријевор и Миоковци.

Према речима начелника одељења за ванреднме ситуације Моравичког округа Драгише Броћића градоносни облак је дошао из правца Ужица и отишао је ка Трепчи.
 
На Тргу у Чачку вода је допирала до чланака, а олујни ветар је оштетио и поломио
поједина млада стабла.
 
Јако невреме, током којег је падао град величине кликера, захватило је данас Краљево, око 14.30.
 
Граду, киши и олујном ветру који повија дрвеће, претходило је спарно време са температуром од 33 степена Целзијусових.
 
Јако невреме са олујним ветром, кишом и градом захватило је данас око 14.00 Чачак и околину И нанело велику штету усевима, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације Драгиша Броћић.
 
Начелник је за агенцију Бета рекао да је град величине ораха падао у самом граду и у десетак села у околини Чачка, медју којима су највише погодјена села Цагање, Рошци, Пријевор и Трбушани.
 
У Чачку је град падао око пет минута и оштетио је црепове на крововима више кућа, док је у селима падао око 15 минута и том приликом нанео велику штету пољопривредним културама.
 
Према Броћићевим речима, још нема пријава да ли је киша узроковала поплаве у појединим чачанским насељима која су раније била поплављена.
 
Невреме са градом погодило је данас и Краљево.
 
У Краљеву је због града дошло до пометње у саобраћају, јер су возачи тражили начин да склоне своје аутомобиле како би их заштитили од оштећења.
 
Снажно невреме погодило је и Косјерић, где је падао град величине голф лоптица.

Путеви Србије упозоравају возаче да данас буду опрезни на подручју Бајине Баште, Рогачице и Љубовије због очекиваних пљускова са грмљавином и градом.
 


Возачи треба да прилагоде брзину кретања условима на путу, поштују ограничења брзине и постојећу сигнализацију.
 

Облачност ће се касније, како је најавио Хидрометеоролошки завод Србије, премештати ка Косјерићу и Ваљеву, наведено је у саопштењу Путева Србије.





Извор: Блиц

Нема коментара:

Постави коментар