11111111111111

Претражи овај блог

петак, 29. новембар 2013.

ФСС ПОПУШТА: Зелено светло да Косово игра пријатељске утакмице

Tо значи да би до сусрета између Хрватске и Косова у Приштини, који је најавио председник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер, могло да дође у првом слободном термину ФИФА-е, а то је крајем зиме

БЕОГРАД - Фудбалски савез Србије (ФСС) неће се противити одлуци да репрезентација Косова игра пријатељске мечеве, под условом да игра без икаквих државних симбола! Председник ФСС-а Томислав Караџић изнеће такав став наредне недеље на конгресу Светске фудбалске федерације (ФИФА) у Бразилу.


Оваква одлука делом је резултат и консултација ФСС са представницима Владе Србије уочи самита 5. децембра у бразилском граду Салвадору, држава Баија.

Караџић је пре месец дана са састанка са председником ФИФА Јозефом Блатером и председником ФС Косова Фадиљом Вокријем изашао задовољнији јер је ФИФА одбила захтев Косова да његова репрезентација игра званичне утакмице.

За сада, Косово има дозволу да само његове млађе категорије и женске селекције играју пријатељске сусрете са државама које су га признале. Наредне недеље у Бразилу, у којем ће се одржати и жреб за Светско првенство 2014, и мушки сениорски тим Косова би требало да добије зелено светло, али свакако не и за званичне утакмице. То значи да би до сусрета између Хрватске и Косова у Приштини, који је најавио председник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер, могло да дође у првом слободном термину ФИФА-е, а то је крајем зиме.

У ФИФА-у је још раније исти захтев стигао и из Бањалуке, али сениорској репрезентацији Републике Српске и даље није дозвољено да се сретне са државним тимом Србије. Република Српска је на чекању, иако се Фудбалски савез Босне и Херцеговине званично изјаснио да нема ништа против да репрезентација Републике Српске игра пријатељске мечеве.


Извор: Курир

Нема коментара:

Постави коментар