11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 25. октобар 2021.

Неправда је велики грех (први део) - Старац Пајсије Светогорац

Неправда изазива гнев Божији

Није мала ствар кад човек има благослов Божији! То је право богатство! Све оно што има благослов  - стамено је, не руши се. Оно што нема благослов, пропада. Сви греси имају неко оправдање, а неправда га нема - изазива гнев Божији. Страшно! Они који чине непраду, као да стављају огањ на своју главу. С једне стране видиш људе који чине неправду, и уопште не маре што с друге стране њихови ближњи умиру. Како људи могу уз толику неправду да напредују? Чине то што чине, отварају врата ђаволу, и зато касније пролазе кроз искушења, сналазе их болести и томе слично, и још ти говоре: „Моли се за мене да будем добро.“

Већина зала која се дешавају потичу од учињене непраде. Када се, на пример, имовина неправедно стекне, људи неко време живе као господа, а после све што су сабрали дају лекарима. Шта каже Псалам: Боље је мало у праведника, него богатство многих безбожника (Пс. 36, 16). Ветар сабрао, ветар разнео. Све што саберу, нестане; све одлети. Ретко, код врло малог броја људи, дешава се да болести, дугови и слично, буду искушења од Бога им послата. Они ће имати чисту плату. У таквом случају богате се, као Јов. Али доста људи побољева и страда зато што су учинили неку непраду.



Из књиге ''С болом и љубављу савременом човеку''
  
НАСТАВАК

#старацПајсијеСветогорац, #старцПајсије, #staracPajsije, #неправда, #nepravda,

1 коментар:

  1. Старац Пајсије Светогорац рече и ово:
    "Благословени су они који сва искушења животна трпе ради Христа Бога! Тада ће им Бог дати Благослове. Колико буду више напредовали у трпљењу, толико ће са већом дубином сагледавати љубав Божију и топити се од Његове љубави!"
    Да, Божији Благослов је право богатство и треба га чувати и неговати...:)

    ОдговориИзбриши